Jag har varit ute med kameran idag. Gick runt kvarteret och fotograferade Lindahls konditori på Repslagaregatan 42 i Norrköping.
Konditoriet har funnits här sen 1959, då Inge & Ulla Lindahl började driva det. De hade även annan verksamhet i stan.
Inredningen är förmodligen från den tiden, även om den blivit uppfräschad någon gång. (Tror jag.)
Lindahls är kända/berömda för sina goda tårtor och så här års är det semmeltårtor och vanliga semlor eller wienersemlor, som går åt som smör i solsken.
Skyltfönstret är så här lockande!
1969 byggs Spiralen och då öppnar Lindahls konditori där.
Så här är försäljningsdisken i Spiralen. Det här läget är sedan 2006, då det blev förändringar i huset.
1994 öppnade Lindahls konditori i Maxihuset och år 2000 tillkom ett konditori i Hageby Centrum.
Idag är det tredje generationen, Björn & Pernilla Lindahl som driver verksamheten, efter Gösta Lindahl. De har 75 medarbetare varav 10 arbetar i bageriet på Butängen.
Lindahls slogan är "En bit av det goda livet."
Flera inlägg med berömda caféer hittar du hos Hedwig på veckans hus.
Lindahls, självklart. I lördags blev det en wienersemla på Lindahls i Hageby - mums. De har verkligen goda kakor och tårtor.
SvaraRaderaDet ser verkligen ut som en fin svensk kafé ska göra. Skulle kunna vara var som helst i Sverige. Kul med gammal inredning.
SvaraRaderaOj, så mycket semlor där fanns - en hel butiksdisk!
SvaraRaderaKaffe och wienerbröd för 39:- var väl ett bra pris!
Fint café och fin ursprngsinredning. Ett klassiskt svenskt kafé från mitten av 1900-talet!
SvaraRaderaPå andra bilden ser man så vacker inredningen är. Underbar miljö.
SvaraRadera