Porträtt av Elisabeth

Porträtt av Elisabeth
Porträtt av Elisabeth målad av Staffan Tolsén

tisdag 20 december 2011

Fototriss - värt ett besök

La Gomera, en av de Kanariska öarna, är verkligen värd ett besök. Smidigast är att ta sig dit med båt från Teneriffa.


Här hamninloppet till San Sebastian - öns största stad. Staden klättrar upp utefter berget. Det ordnas många turer ut till ön. Välj någon researrangör ute på stan istället för Vingresor, Fritidsresor etc. Jag lovar att du tjänar 30 - 40 euro på det. Ändå är det samma typ av bussar och resrutt.


Nationalparken Garajonay är öns största attraktion med en av världens äldsta skogar. Lagerträd, kanariska pilträd och massor av exotiska växter skapar en trolsk grönska, som döljer alla spår av tidigare vulkanisk aktivitet. Parken finns med på UNESCOs världsarvslista.


I samband med lunchuppehållet får vi som turister del av / njuta av visselspråket. Visselspråket var ett sätt att kommunicera mellan dalgångarna. Språket höll på att dö ut, men är numera med som en del av skolundervisningen.  

Har du möjlighet, så besök La Gomera, åtminstone för en dag.

Fler ställen värda att besöka hittar du på Fototriss

9 kommentarer:

 1. Det verkar ju vara riktigt trevligt där på La Gomera! Har tyvärr inte varit där men vem vet kanske blir det ett besök!

  SvaraRadera
 2. Så kul att läsa och se! Har inte varit på någon av öarna men de finns på önskelistan ... Ser mycket trevligt ut, säkert väl värt ett besök!

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder som verkligen får en att längta till att åka dit.

  SvaraRadera
 4. Ser mycket trevligt ut. Har bara varit till Lanzarote av dom öarna. Men kan mycket väl tänka mej att få se din ö La Gomera.

  SvaraRadera
 5. Vilket vackert resmål du tipsar om. Fina foton och lockande beskrivning av resmålet.

  SvaraRadera
 6. Tack för din kommentar hos mig :)

  Härligt med bilder på sol och värme så här mitt i vintern.

  SvaraRadera
 7. Visst är den värd ett besök, om jag skulle vara åt det håll någongång.

  SvaraRadera
 8. Jag har aldrig varit på någon av Kanarieöarna, men ett antal gånger på spanska fastlandet. Men det är ju inte försent att vid tillfälle titta på ön du rekommenderar.
  Ha en fin julhelg!

  SvaraRadera