Porträtt av Elisabeth

Porträtt av Elisabeth
Porträtt av Elisabeth målad av Staffan Tolsén

måndag 6 december 2010

Veckans hus - Burspråk i Linköping

Jag tog dig inte på orden Hedwig, men i morse hade jag med kameran när jag for till Linköping, för att vara med på Kunskapsdagarna på Frimurarhotellet. Då det kommit ca 5 cm nysnö i natt, vågade jag inte lita på att Östgötatrafiken skulle hålla tiden. Jag tog ett tidigt tåg och fick då lite tid att gå runt och titta efter burspråk. Det är kul med teman, för plötsligt ser jag saker jag aldrig sett tidigare. Här presenterar jag ett antal burspråk från äldre och lite nyare hus runt S:t Larsgatan. De första är tagna i morgonljus,
och sedan fotograferade jag några burspråk på lunchrasten. Det var nästan lika mörkt och grått då. Jag tycker de gamla husen har väldigt fina burspråk och även andra detaljer.
Vill du se mer burspråk kan du gå till Veckans hus.

6 kommentarer:

 1. Ditt första burspråk - den byggnadsformen heter turell - ett tema vi haft tidigare. Efter det temat har jag sett 100-tals tureller. Första lunchfotot, det intill St Lars kyrkan har verkligen fina burspråk. Alla de mer moderna burspråken är också trevliga.
  Visst är det kul att upptäcka en massa detaljer. Men glöm inte att titta ner, så att du inte ramlar handlöst som jag gjort flera gånger på mina husrundor.

  SvaraRadera
 2. Det var många burspråk du hann fånga på din promenad....

  SvaraRadera
 3. Burspråk är fina - men vissa är ju såklart finare än andra :-)

  SvaraRadera
 4. Burspråken är som smycken på huset. De gamla är väldigt dekorativa, de moderna mest där för ljusinsläppen, men båda ger de en härlig variation till de annars så släta fasaderna!

  SvaraRadera
 5. burspråken är fina, speciellt på de äldre husen där de mer känns som om de är byggda med lite känsla för att de ska "bära upp" huset dvs vara fina och blickfångare

  SvaraRadera
 6. De gamla burspråken är absolut finast, men det är bra att man även bygger burspråk på modernare hus. Fasaden blir mer spännande då.

  SvaraRadera